Om oss

Hejsan!

Jag som står bakom stamnamnet SE*Mellow Mood´s heter Jenny och bor i Uppsala med alla mina katter och en hund. Mitt strörrsta intresse är så klart djur och natur. Just nu pluggar jag på SLU på programet Husdjurs Agronom och hoppas att inte bara kunna syssla med djur på min fritid utan även i yrkeslivet.

                            Jenny                                                                         

                               

 

I min familj ingår då också, förutom dom tre sphynxarna:

Namn: Dante

Ras: Bondkatt

Född: 2004

Färg: Svart-grå spräcklig

Info: Våran första katt, som Jenny fick som kattunge när hon fortfarande bode hemma hos sin mamma, men eftersom resterande familj visade sig vara allergiska så kunde Dante inte bo kvar, han fick då flytta hem till Dans pappa som lovade att ta hand om honom tills vi hade en egen lägenhet. Mycket riktigt ett år senare kunde vi glada hämta hem Dante till våran fösta lägenhet. Dante är den lugna och goa katten, som gärna ligger och sover bakom gardinen eller i mattes knä och blir kliad på magen.

 

Namn: S*Ramus Acernus Emmett Aka Charlie

Ras: Helig birma

Född: 26/10 - 2004     + 5/1 - 2014

Färg: Blåmaskad

Info: Charlie kom till oss ett par månader efter vi flyttat in i våran första lägenhet. Han kom till oss från en uppfödare i Uppsala då han var ca 2 år, uppfödaren hade blivit tvungen att ta tillbaka honom då ägarna inte sett till kattens bästa. Han hade antgligen blivit slagen, då han blivit såld som en fin utställnings katt men kom tillbaka som skelögd och var ej längre något utställnings material. Han har hittat sin plats här, och hans favorit att leka med är hunden. Charlies favorit syssla är att vara ute på balkongen och spana eller gå ute i koppel. Han är en mysig och väldigt egen.

R.I.P fina underbara Charlie du är älskad och saknad!!! 

 

Namn: Kelvin

Ras: Staffe blandning

Född: 2006

Färg: Vit & Tigrerad

Info: Kelvin kom till oss från hundar utan hem, som är en förening som tar hem gatu hundar från Irland. Han antogs vara runt två år när vi fick hem honom, och var full med mask och rejält undernärd. Nu har Kelvin hullat på sig och upptäckt vad underbart livet kan varaHan älskar att hjälpa till på alla sätt, och matte har lärt honom att bära hem mat i munnen från affären. Annars är favorit sysslan att ligga i någons knä och sova. Kelvin bor hos mitt ex.

 

 

Anledningen till att jag ville börja avla var för att jag blev verkligen kär i den här rasen, jag brukar säga att om man en gång haft en sphynx så kan man aldrig gå tillbaka till en "vanlig" katt igen. Dom är helt perfekta och underbara på alla sätt. Målet med min avel är att  sträva efter att få katter med en bra personlighet och som givetvis är friska. Om dom har lite fjun så är inte det hela världen bara dom har ett bra psyke.

När min första kull blivit 6 veckor så kom jag fram till att detta är något jag kommer att vilja göra flera gånger, därför ansökte jag om ett stamnamn som vi nu har fått. SE*Mellow Mood's.

 

Vid leverans är våra kattungar:

Minst 12 veckor

SVERAK registrerade

Besiktigade

Vaccinerade 2 ggr

ID märkta

Maskkollade

Rumsrena

Hundvana

Van vid div. omvårdnad så som kloklipp 

Sociala och trygga

 

När du hämtar hem din kattunge får du med dej:

Stamtavla, Veterinärintyg, Köpekontrakt, Start paket och en filt med mammas doft.

Vill du tinga en katt?

Att tinga en katt betyder att man ingår ett juridiskt bindande avtal,

man betalar en handpenning på 2000 kr som man inte får tillbaka om man bryter avtalet!

Katten anses som tingad när pengarna har kommit in på vårat konto!

 

Kontakt:

Jenny Bergkvist   0704-060749

jenny.dickson86@gmail.com

 

 

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.